فریده برقی ( نشریه پارک علم و فناوری ) :مدیرعامل شرکت شادان تخمیر خراسان گفت: شرکت ما تصمیم گرفته است تا ضایعات کشاورزی را به شربت مورد استفاده کارخانجات الکلسازی تبدیل کند. زیرا در حال حاضر تهیه و ساخت الکل و مواد ضدعفونی کننده مسئله مهمی است. در کارخانههای ایران برای ساخت و تهیه الکل معمولا از یک نوع مواد اولیه همچون ملاس چغندرقند یا نیشکر استفاده می شود، که البته اخیرا گلوکز نیز به این عرصه وارد شده است.
نوآوري به مفهوم ارائه ايدههاي جديد و تبديل اين ايدهها به فناوري، محصول، فرآيند، مدل كسب و كار جديد و تجاري كردن آن است که این امر منجر به ایجاد تکنولوژی جدید در جامعه میشود. تکنولوژی سبب رفع موانع و خودکفایی کشورها در تولید محصولات مورد نیاز میشود.
در حال حاضر با توجه به تحریمهای موجود، شرایط ایجاد شده به واسطه شیوع ویروس کرونا و تحقق شعار سال؛ بهترین راه برای تامین مواد اولیه در کشور، ساخت داخل و استفاده از تکنولوژی داخلی است.
چندی پیش وزیر کشاورزی اعلام کرده بود که ۳میلیون تن ضایعات کشاورزی در سال ایجاد میشود. بنا بر این صحبت، شرکت شادان تخمیر خراسان تصمیم گرفت تا با استفاده از این ضایعات، ایده نوآورانهای را به ثمر رساند.
در همین راستا با مدیرعامل شرکت شادان تخمیر خراسان که به تازگی در پارک علم و فناوری خراسان پذیرش شده است، گفتوگویی داشتیم؛ آرمان صفائیان اظهار کرد: شرکت ما تصمیم گرفته است تا ضایعات کشاورزی را به شربت مورد استفاده کارخانجات الکلسازی تبدیل کند، زیرا در حال حاضر تهیه و ساخت الکل و مواد ضدعفونیکننده موضوع مهمی است. در کارخانههای ایران برای ساخت و تهیه الکل معمولا از یک نوع مواد اولیه همچون ملاس چغندر قند یا نیشکر استفاده میکنند. که البته از چند سال پیش کلوگز نیز وارد بازار شد.
مدیرعامل شرکت شادان تخمیر بیان کرد: همچنین با استفاده از این نوآوری میتوانیم بنزین سوپر را بهصورت ارزانتر تهیه و در دسترس عموم قرار داد. هدف ما از این تولید کاهش انتشار آلایندههای هوا و بهبود وضعیت بهداشت است. همچنین قصد داریم ارزش افزوده اقتصادی در بخش کشاورزی ایجاد کنیم و سهم انرژی تجدیدپذیر را افزایش و وابستگی به مصرف سوختهای تجدیدناپذیر فسیلی را کاهش دهیم.
صفائیان خاطرنشان کرد: براساس آمار سندیکای الکل و سازمان صنعت، معدن و تجارت تاکنون هیج واحد متمرکزی جهت ساماندهی ضایعات کشاورزی به شرح فعالیت این ایده در این صنعت گزارش نشده است. این سیستم طوری طراحی شده است که بتواند از هر پایه کربنی (کلیه ضایعات باغی و زراعی) جهت تولید اتانول استفاده نماید و تولیدی ارزان قیمت را به بازار ارائه دهد. بنابراین شرکت شادان تخمیر خراسان اولین شرکت در کشور است که دست به چنین نوآوری میزند.
وی با اشاره به اینکه از طریق مرکز نوآوری وارد پارک علموفناوری خراسان شده است، ضمن تشکر از خدمات پارک، تصریح کرد: در تمام این مدت همکاری بسیار خوبی با ما صورت گرفت و خدمات حمایتی کاملی به ما ارائه شد. همیشه در آغاز کار، با یک «نه» مواجه بودیم، اما در پارک علموفناوری خراسان اینگونه نبود و کمکهای شایانی را از مدیر مرکز نوآوری و مرکز رشد انرژی پارک دریافت کردیم.
وی ادامه داد: از زمانیکه فعالیت خود را آغاز کردیم انتظار چنین نتایجی را نداشتیم. در حال حاضر بیشتر از قبل برای انجام کار و تحقق نوآوری خود مصصمتر شدهایم، زیرا توجه به شرایط پیش آمده و شیوع بیماری کرونا که نیاز جامعه به الکل و مواد ضدعفونی بیشتر شده است و از همه مهمتر نیاز مردم به هوا و محیط زیست پاک که حق مسلم همه ماست، بیشتر شده است.